Feb. 26, 2013

Izabella har sovit väldigt dåligt nu ett par nätter. Hon vaknar vid 23 och är helt hysterisk,e väl nu dröm-perioden börjar komma kan jag tänka mig.. Men den är nog en fas som snart går över får vi hoppas..

Vaknade inatt och kände hur det stack till i läppen på mig. Sved nått så in i helvete, tänkte inte ner på det utan somnade om. Nu när Izabella valde att vi skulle gå upp så gjorde de fortfarande ont. Gick in och kollade mig i spegeln. Ett stort jävla munsår och vectaviret är slut :( måste verkligen bort till Apoteket idag, de öppnar la 9 och då ska vi ändå till babyöppet som ligger dörr i dörr med det. Så det är ju bra..

Var på mässan i fredags, baby&barn mässan.. Hittade lite roligt till snuttan..
2 stycken kjolar från Nova Star, en one peice från geggamoja & ett regnställ (dagens fynd, nedsatt från 699:- till 150:-) så de fick följa med hem. Sen va det massa smågrejer med, typ som massor av majskrokar :)

/z

(Vagnen följde inte med hem, även fast jag bra gärna ville de ;) )


Friska, krya och nya tag..

Varit friska och krya ett tag nu.
Allt runt omkring börjar lugna ner sig lite med.

Dagarna flyter på om dom måste göra, även fast man ibland vill pausa eller snabbspola dagarna.. Men dygnet här ju sina 24 timmar i vilket fall. Hur mycket man ibland vill ändra på det så går det inte.. Men får vara nöjd ändå. Finns alltid dom som har det sämre.
Det är någonting jag har tänkt på. Fy fan vad jag kan klaga och vara missnöjd med saker här i livet, som tex Izabellas sömnproblem, men hallå?!! Jag har ett friskt barn som faktiskt vaknar upp varje morgon ! Eller på middagen vi ska äta, jag har iallafall middagsmat på bordet! Allt jag kan klaga på kan man vända till någonting positivt som gör att man uppskattar det man har istället..
Jag måste verkligen sluta vara missnöjd på små skit grejer hela tiden..

/z


- magsjuka !

Fantastiskt roligt att både jag och M ligger dåliga.. Stackars lilla Izabella :(


- dra åt helvete !

Man måste dö några gånger innan man kan leva !!!


Rörigt

Hänt alldeles för mycket på alldeles för kort tid..
Kommer antagligen bloggpausa ett tag nu..


Sömnproblem?

Precis vad jag kommer få denna natten .. Klarvaken och jättepigg just nu.. Vet inte hur jag någonsin kommer lyckas somna.. Och om jag äntligen skulle kunna somna, så hur ska jag kunna somna om efter Izabella kommer väcka mig i natt ..
Men men .. Nu ska jag försöka blunda lite bredvid min snarkandes familj ;)


Lek i snön !

Idag när vi vaknade och såg all snö ute, så istället för att deppa ihop totalt så såg vi det positiva, pulka ! Och lek i snön. Slängde iväg ett sms till grannarna, Karin denna gången då Mathilda hade sovmorgon (lyxigt mitt i veckan! ) så jag och Karin bestämde oss för att så skulle det så ut idag. Efter Mathilda vaknat och vi pratat lite så packade vi på ungarna sina kläder och satt dom i pulkan. Tog ungefär 2 minuter så somnade lilla Haley så gott :) men Izabella lekte för fullt. Mathilda kom på att dom hade ett par vinterskor hemma som var förstora för lilla H så dom fick vi låna , så blev lite premiär med skor ute i snön för Izabella med. Haha så söt hon va, gillade inte alls att gå med dom hehe .. Blev en stund ute i snön och Karin fick göra en liten snögubbe med :)
Mysig stund i snön sen blev det kaffe inne i värmen, Izabella somnade typ direkt :)

/z


Svar på kommentar

Fick en kommentar "vad du klagar, så är det att vara mamma! :)" från Johanna M

Måste bara rätta dig lite. Visst är det så att vara mamma. Men eftersom jag skriver om mina tankar och känslor.

Och som jag skrev. Har man inte egna barn så är det svårt att förstår och inse vad alldeles för lite sömn gör med kroppen, speciellt när man ska vara en pigg, glad & rolig mamma dagen som följer.. Jag älskar att vara mamma och skulle inte byta bort det mot allt i världen. Men ibland säger både huvud och kropp bara ifrån ..
Innan vi fick barn så visst hade man nätter man inte kunde sova bra under. Men att ständigt bli väckt pga en liten kabrat som behöver ens fulla uppmärksamhet på 0,5 sekunder ska man piggna till i huvudet och förstå vad bebisen vill. Det är omöjligt för en utan barn att förstå ! :)
Vi mammor gör en fantastiskt jobb (de pappor som tar nätterna och tidiga morgonar med självklart)

Men ni som ha åsikter och påpekar hur jag är och sköter min mammaroll är välkomna att sova på våran soffa så ställer jag mer än gärna ut Izabellas säng i storarummet så har ni de ansvaret 24/7 så får vi se hur pigga ni är efter 4 månaders icke sömn , lycka till ! :)


Superpigg !

Jag brukar alltid ha sovmorgon lördag & söndag, ni läste rätt. Båda dagarna får jag sova ut ! S gott det går med en skrikig, mammig unge bankades på sovrumsdörren ;) men hur som helst, imorse när Izabella vaknade var jag jättepigg och hoppade nästan sjungandes ur sängen. Lät Magnus ligga kvar och sova lite :)
Så vi bestämde oss för att ta en liten morgonpromenad i fågel kvittret :) och avslutade de hela med en macka hemma hos mamma/mormor ..
Nu har vi suttit här en stund så nu blir det troligen en promenad bort till mormor/gamlamormor för en kaffe och lite prat.. Hälsa på alla när vi ändå är i farten ;)
Och snart måste vi hem och få upp M med ;)

Allt från nu

/z


RSS 2.0