Hemmafrugan

Puuuh vad jag har städat idag.. Knäskurat hela hallen & stora rummet även tvättat alla fönster. Lagat mat & efterrätt ..
Nu ska jag göra M's smörgåsar till hans frukost imorgon :)
Imorgon så ska jag göra en total skurning av badrummet & köket så långt jag hinner :) fan vad skönt det känns att få lägenheten fin, speciellt nu när det inte är långt kvar till att bebisen kommer.. Idag är det exakt 30 dagar :D 30 dagar, det är ju ingenting :-O
Imorgon är det lägenhetsvisning igen :) får väl se vad jag tycker om de, till bilderna så hatar jag det.. Fult, gräsligt & groteska tapeter. Men sånt får jag inte hänga upp mig på, men ja är inte sugen på att tapetsera med ett spädbarn i famnen..
Jaja
Natti <3

Sömnlös

Ge mig min sömn tillbaka, NU !!
okej visst jag har fått ha sovmorgon till 10-10:30 nu både måndag & Tisdag så det kanske är på tiden att jag börjar sova dåligt igen..
Men få vad segt det är.. Jag vill ju iallafall få sova till 6-6:30. Då kan jag ändå gå upp å äta frukost och liksom börja dagen. Men när jag somnar 00:45 & vaknar 3:45 så är jag alls pigg på att gå upp faktiskt..
Min bm säger att det är helt normalt att man sover dåligt i slutet av en graviditet.. Kroppen ställer in sig på att vakna när bebisen gör det, och det märker jag, för ju är det någon som bökar runt inne i min mage :) när jag känner sparkarna så har jag svårt för att vara irriterad på att jag inte får sova.
Sparkarna är värda så mycket mera :) det går aldrig att föreställa sig.. Man känner sig verkligen lyckligt lottad att man har den turen att faktiskt kunna bära liv i sin kropp.. Inte allt som kan det =/

Nu ska jag spela lite yatzy på telefonen. Lyckas jag inte bli trött på de så tänker jag gå upp o sätta mig i stora rummet ...

Xoxo


Vååååår ?

Känns helt klart som att våren är här nu , dock kollade jag vädret förut.. Snöblandat regn måndag . Regn tisdag. Snöblandat onsdag & regn torsdag.. Fast min väder app brukar aldrig ha rätt, så de tror vi inte att den har nu heller :D
Meeeera sol !
Man blir så mycket gladare på något sätt :) dess värre har jag varit inne precis Heeela dagen.. Känner mig så oerhört trött hela tiden =/ kan gå ut med vovven i typ 30 min, men ändå när jag kommer in så vill min kropp sova.. Får tvinga den att vara vaken, men då kommer huvudvärken o så istället =/
Hmm..

Nu ska Daisy få komma ut på en promenad med mig. M ska inte behöva ta henne hela dagen när han är sjuk...


Magsjuka..

Nu har även magsjukan hittat hem till oss då=/
M ligger och mår jättedåligt..
Jag har stängt in mig i sovrummet.. Vägrar åka på nått sånt nu när jag har 36 dagar kvar av graviditeten.. Så M får hålla sig där ute.. Dock är det väldigt svårt då jag gärna pysslar om när någon är sjuk.. Men att typ bo inne på toa känner jag inte för.. Va borta och handlade lite förut, nyponsoppa och sånt till sjuklingen.. Det känns nu i ryggen..

Sen blir jag så trött på folk, hade dom aldrig sett en gravid innan ?! För fy fan vad folk stirrade på mig.. Okej jag e fet som en blåval, vaggar som en pingvin & ser ut som ett spöke (då ja inte använder smink när ja bara e hemma på dagarna) men för de så tycker inte jag att ja ska behöva bli utstuderad ?!

Hm, jahaja nu kallar sjuklingen på mig..

Xoxo


Uppdatering

Klockan är 5:40 ca och jag är fortfarande vaken.. Detta är inget roligt.. Ögonen faller snart ihop men kroppen vill inte sova då den har ont =(
Snart ska M gå upp också.. Så om jag skulle lyckas somna så lär jag vakna utav hans larm o hans ootroliga förmåga till att smyga ;)


Nä tacka vet jag wordfeud en natt som denna.. Så har jag nått att göra iallafall !

Nu faller ögonen ...nu......nu............n.....u..


Trött?

Jag får börja med att be om ursäkt för mitt inlägg igår.. Va arg och förbannad och behövde få ut mig allt någonstans..
Hur som helst..


Vaknade för snart 20 minuter sen.. Är fortfarande supertrött men kan verkligen inte sova :( har jätteont i vänster sidan på hela överkroppen, från midjan upp till nacken.. Vilket gör att jag inte kan somna om..
Så idag blev de en ännu tidigare uppgång än vad kroppen är van vid =(

Älsklingen och Daisy ligger just nu och snarkar ikapp.. Funderar på om jag ska flytta upp Daisy från fotändan upp till huvudändan för att mysa lite.. Men nä, blir så varmt och jävligt.. Hon trivs bättre där nere vid fötterna ..

Ja, nu börjar jag få slut på ord här..
Blir nog nått mera inlägg snart om jag inte lyckas somna, men de lär ju inte hända =(


Grann-helvete !!

Vad är det för fel på våra grannar .. Speciellt 1 .. Han borde fan skaffa sig ett jobbhelvete !!
Vem börjar dammsuga 8:15 en vardag i ett hyreshus med 3 våningar ?! Jo, idioten som bor ovanför oss !!

Så ungen i magen väcker mig 6:40, blev överlycklig med lite sovmorgon.. Somnade om runt 8 igen å då börjar fanskapet ovanför dammsuga !!!!
Åå nu låter de som att han sågar eller nått, MED DAMMSUGAREN PÅ !!!!

Hade jag inte varit gravid i 35e veckan, trött & såhär tung så hade jag fan gått upp och slagit in hans dörr för att sedan köra upp dammsugar röret i "pip" på honom !!!!!!!!!

Men gör väl som en vanlig svensk, ligger kvar i sängen och irriterar mig på honom och hoppas kunna somna om snart ..



Kvällsfika med bästaste vännen <3


Onsdag 15 februari

Ännu en tidig imorgon ..
Nu har jag verkligen svårt att sova när man e så nervös som jag är.. Helt galet :)
Men aaa får väl se, drömmen är just nu på väg längre och längre bort =( fyyy...

Oj, nu måste jag gå i göra en macka, bebis började precis vakna till liv, måste ge henne lite näring då :)

Xoxo


Alla <3 dag!

Ingen dag vi direkt firar här hemma.. Vi kör med vardagsgåvor istället.. Mycket bättre :) då visar man uppskattning spontant istället för att göra det en speciell dag..


Hur som helst.. Carro va här en stund förut :) år sen jag träffade henne senast.. Men Ååå så trevligt de va :) tack Carro :)



Hela dagen har jag gått som på nålar, och lär göra det ett tag till.. Jag hoppas verkligen att detta INTE kommer att sluta i en besvikelse.. Men känner på mig att det är just precis så de kommer att sluta, i en besvikelse =(
Men om inte, så kommer jag vara världen absolut lyckligaste någonsin !!!
Håller tummarna !!
Snälla, ni med?
( berättar om ett par dagar vad det är ni håller tummarna för )


Xoxo


Måndag igen..

Ja, då startar vi en ny vecka nu då..
Jag tycker inte om måndagar nu när jag bara går hemma. Det var bättre när jag läste till usk eller jobbade. Även om måndagen var svår att komma upp till så gjorde man ändå någonting som fick den att gå.. Nu sitter jag bara hemma i väntar på att M ska komma hem från jobbet.. Städar lgh typ 1 miljon gånger i veckan.. Allt för att slippa vara rastlös.. Eftersom jag är en typ översocial människa så är det grymt svårt att gå ifrån att alltid ha haft folk runt mig till de här, ensam och gravid hela dagarna. De är absolut inte synd om mig på nått sätt att jag är gravid. Verkligen inte så jag menar.. Älskar min mage o bebisen där i. Men inte de som sen drar med sig..

Jaja, blev en tidig morgon idag med.. Fattar inte hur jag pallar att vara vaken vid denna tiden varje dag. Sova har liksom varit det jag har varit bäst på under mitt liv ;)
Men men..

Om ett par timmar kommer Erika hit :) då blir det frukostmys på hög nivå !
Innan de ska jag ha hunnit plocka lite här hemma, tvätta, gå bort o handla och även duscha.. (vovven får sin promenad till affären )


Nu ska jag försöka sparka upp M så jag kan få kolla på tv i sovrummet, orkar inte gå ut i storarummet för att sitta där i ca 30 min ;)
Nog för att mina långa sovmorgonar är bort, men latmasken finns då kvar ;)


Xoxo


Husvisning

Precis varit på Husvisning nere i Gråbo.. De va kanske lite allt för många som va där och kollade på de, och dessutom verkade väldigt intresserade av de.. Nackdel för oss =/ annars va de Jättefint :)

Just nu sitter vi uppe hos M's föräldrar och tjötar lite. Kollat lite på vad huset skulle kosta oss i månaden med lån o driftkostnader osv..
Får helt enkelt se..

Nu ska jag återgå till att va social


Xoxo


Maaat

Åt frukost för ett par timmar sen och nu skriker bebis efter mera mat, så ska nog sno M's ena matlåda tror jag, om jag inte minns helt fel så ska de nog vara krovstroganoff m ris i den. MUMS !

Idag lär ser bli soffhäng hela kvällen, men paus för middagslagning. Kanske åka iväg och köpa lite godis med.. Annars så är soffan bokad nu hela kvällen !
Ligger just nu och kollar på Pretty little liars. Så jäkla bra serie är det. Får ni chansen så se den !
Har sett ca 15 avsnitt av den. Men ska börja om på första avsnitten idag eller imorgon då Magnus tycker att jag har sett för mycket under dagarna så han har missat alldeles för mycket ;)
Inte mig emot att få se om allt igen ;D


Semlor

(Receptet taget ifrån http://www.semlor.nu/klassiska-semlor)

Du behöver

Bullar

50 gram jäst (för söta degar)
175 gram smör
5dl mjölk
2 dl socker (160g)
2 tsk stött kardemumma
1 tsk salt
ca 1,5 l vetemjöl special (900g) (jag hade vanligt vetemjöl)

Fyllning

200 gram mandelmassa
8-9 dl vispgrädde
(3 msk socker)
Gör så här:

20 stora semlor

Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.

Smula i jästen i en degbunke och tillsätt kardemumma.

Häll över mjölk- och smörblandningen och rör runt tills jästen löst sig.

Tillsätt mjölet under knådning, se upp så du inte får för mycket mjöl, då blir bullarna torra och jäser dåligt! Blanda ner salt och socker och arbeta ihop till en smidig deg.

Knåda nu degen i ungefär 15 minuter, helst med matberedare/ degblandare.

Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 30 minuter.

Ta upp degen på bakbord och dela i bitar om cirka 80 gram. Rulla till bullar och sätt av på plåt med bakplåtspapper eller smord plåt.

Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 50-60 minuter. OBS! Det är väldigt svårt att säga precis hur länge bullarna ska jäsa - det beror på en mängd saker. Men många jäser bullarna för kort stund och får då torra och kompakta bullar. Låt storleken på bullarna avgöra - de ska minst ha dubblat sin volym.

Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler.

När bullarna svalnat helt: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur bullen något med en gaffel. Ta tillvara inkråmet och blanda det med mandelmassan och några matskedar grädde. Rör eller vispa massan slät.

Klicka ut mandelfyllningen i alla bullarna.

Vispa grädden, eventuellt tillsammans med sockret. Grädden ska vara så tjock att den går att spritsa men inte så tjock att den börjar gryna sig.

Fyll en spritspåse med en stor stjärntyll med grädde och spritsa en krans på varje semla.

Lägg på locket och pudra semlan rikligt med florsocker innan servering.

För att lyckas bra med dessa semlor tänk på att:

Använd vetemjöl med hög proteinhalt - vetemjöl special.

Knåda bullarna länge, och med maskin.

Jäs ordentligt - dubbel storlek !



 


Feber & bakning

Japp, som rubriken säger..
Har feber, snorar & ont i halsen. Men ändå kände ja för att baka tills sambon kommer hem :)
Åå han älskar semlor så vad passar då bättre än att göra hemmagjord semlor :D
Just nu knådas degen i bakmaskinen.. Där ska densrå i 15 min så är ca 3-4 min kvar. Sen är den jäsning i 30 min som gäller..
Mår riktigt dåligt, så ligger i soffan mellan varven och hämtar kraft till att orka ta mig ut till köket för att fortsätta med semlorna..
Bebisen har börjat sparka sönder mig typ.. Den tycker nog att de är lite trångt där inne nu..
Men snart får vi träffa lilla skatten :) MYS !
Oj, nu kallar semlorna :)
Xoxo

Mysdag

Fortfarande småskärrad sen igår.. Så idag blev det en frukostfika med bästa vännen Therese även blivande faster :)
Dessa timmarna har varit väldigt välbehövda måste jag säga !
Kunde släppa allt från gårdagen..
Nu ringde Erika precis, hon iväg till mekonomen sen komma och ta en kaffe här :) myspys !
Innan dess måste jag lägga mig i sängen lite..
Ryggen SKRIKER av smärta just nu !
Så hej så länge :)

Händelserik dag !

...Ja, minst sagt..
Blev ett akutbesök hos barnmorskan..
Tog massa prover.. Allt såg bra ut, utan järnvärdet.. Det va helt kasst..
Ska tillbaka dit på onsdag.. Hoppas på förbättring då...
Kommer mig helt konstig.. Är jätte yr, samtidigt som jag är trött, är törstig men kan inte dricka.. Mår illa varje gång jag sväljer någonting..
Är väl någon bakterier som härjar i kroppen på mig eller nått...

Ingen bra morgon !

Vaknade och fick mig en chock, rädslan spred sig i hela kroppen på mig.. Sprang in på toaletten.. Men så kom de en så mysig spark och rörelse från magen.. UNDERBART !!
Men var fortfarande nojig, men de börjar lugna ner sig nu.. Som tur är..


I samma sekund om jag fick sparken i magen började jag tänka på hur många människor jag saknar egentligen.. Åå det är en hel del, men jag är alldeles för stolt för att berätta det för någon..
Men den jag saknar mest av alla är nog storebror.. Snart 3 månader sen... Han får ta och komma hem nu !
Sitter just nu och väntar på att min älskade Therese ska höra av sig, så jag vet om det blir någon kycklingpanini eller inte ;) börjar bli sjukt sugen på de nu ;)
Nu ska jag lägga mig i sängen lite till åå mysa med bebisen i magen..

V.33

Har inte riktigt insett hur stor jag egentligen har blivit förrän igår då Magnus tog denna bilden på mig.. Jääklar, hur stor kan en mage bli egentligen ?! Haha.. Fast älskar magen oxå naturligtvis.. Älskade lilla bebisen ligger ju där :)



Kääärlek !

Den 28 september 2003.
Jag hade varit hemma konstant sen den 13 januari 2003 då min morfar gick bort, hade ingen lust ned att träffa vännerna och ännu mindre gå till skolan.. Mamma försökte precis ALLT för att få mig att gå ut, men jag vägrade.
Men den 28 September samma år fick min vän Emelie nog. Hon bankade på hemma hos mig och tvingade ut mig. Vi bestämde oss för att gå upp till Annesjön (ca 3,5km) så vi började gå. Jag var inte helt nöjd kan jag erkänna.
När vi väl kom upp till sjön var det väldigt mycket folk. Fast för mig fanns det 3 nya ansikten. Min halvbrors kompisar bl.a. Magnus. Vi pratade inte speciellt mycket den kvällen. Men började umgås mer och mer, vi blev bästa vänner (jag blev då tsm med hans bästa vän) men ju mer jag och Magnus umgicks så började känslorna komma ( tro mig, vi försökte båda två att stänga av dom) vi fortsatte att enbart vara bästa vänner bra längre. Jag sov mycket hemma hos honom, som VÄNNER.
Men tillslut gick det inte att hålla tillbaka känslorna och vi blev ett par.. Det var inte många som var imponerade av Magnus val av tjej och likadant tvärtom. Magnus vänner varnade honom gång på gång att gå ifrån mig. Jag skulle bara såra honom. (vilket jag har gjort ett par gånger, inget jag är direkt stolt över men alla har väl varit 14-16 år ! )

Oktober 2007 flyttade vi ihop & i Mars 2012 väntar vi vårt första barn :)

Jag har aldrig varit lyckligare än vad jag är nu !
Bättre pappa till mitt barn skulle jag aldrig kunna hitta !

Zara-Emma Marianne (Norberg) Svensson <3 Magnus Lennart Peterson




Första lördagen i Februari 2012

Sovit som en prinsessa idag.. Vaknade till vid 9:30 kröp ner under M's täcke och somnade om på hans arm vaknade igen runt 10. Låg kvar i sängen och drog oss lite.. Daisy (hunden) vaknade och kröp upp och myste med oss :)
Sen gick M upp och jag kollade på Ronja Rövardotter (nostalgiii :) ) Sen gick M bort och handlade en riktig lyxfrukost med bla frallor och äpplejuice :)

Nu ligger han i soffan och kollar på teckant, Daisy sitter på köksbordet och kollar ut och jag hör ur diskmaskinen brummar..

Om ca 1 timma ska vi bege oss mot backaplan och köpa de sista till bebis (tror att jag har skrivit det i de senaste 4 inläggen haha ! ) Sen blir det en fika hos storebror & nicke :) Magnus ska göra nått med tvättmaskinen o handdukstorken eller va de nu va.. (dessa elektriker ! )

När vi åker från Jim så blir det antagligen ett litet besök hemma hos mamma, hon har mina brorsbarn även idag :) Köper nog med oss Thaimat med.. Är så sjukt sugen på de, och har varit det sen igår.. MUMMS !!!

Nu ska jag slänga mig i soffan med min Ipad och spela lite innan det är dax att göra sig klar för att åka :)


xoxo

Välkomnar med glädje V.33 :D

Då är det bara 7 veckor kvar till BF.. Helt galet..
Allting är i stort sätt förberett inför bebisens ankomst..
Jag har lite tvätt kvar å de sista vi ska köpa imorgon eller på söndag..
Rätt skönt att ha bytdag på en fredag, det för att man har stenkoll på när en ny vecka träder in :D
Oj skriver mera sen, nu vill vovven ut..

RSS 2.0