Bebis !

Nu vet vi äntligen va de är för liten krabat inne i magen:-) nu vet vi om det är en Alfons eller en Isabella/Jennifer :)
Är så otroligt lycklig..
När vi igår va på emmaultraljudskliniken ute på Hisingen och barnmorskan Christine (tror jag hon hetta) sa könet så märkte jag hur det började rinna en tår ner för kinden :)
Alla mått i så såg superbra ut :) Bebis vägde exakt 1106g ..

Skriver fortfarande ''bebis'' eftersom min storebror inte har bestämt sig om han vill veta vad blir än.. Och då är det dumt att skriva ut de här om han läser, de förstör liksom allting för honom :-)



Alfons eller Jennifer/Isabella

Alfons eller Jennifer/Isabella, de är frågan.. Det får vi ned stor sannolikhet reda på imorgon :D
Ska nämligen iväg på ett 3D/4D ultraljud !! Åå är så nervös.. Ska vara där 13:30 :D
Men kommer börja dagen med en frukostfika tillsammans med Erika på espressohouse i Alingsås :) ska möta henne klockan 10, Sen åker vi från asås ca 12:15 :D wiie
Som jag har väntat på denna dagen :) trodde faktiskt aldrig att Magnus skulle gå med på de, de kostar ju ändå 1200:- de e rätt mycket pengar såhär precis efter julen.. Men förhoppningsvis så är det värt alla kronorna :)
Nu väntat sängen :)
Nattinatt <3

Oxox


Julstressen äntligen över !

Såå, länge sen jag uppdaterade nu, julaftonsnatt/tidig morgon..
25-28 har jag inte gjort ett piss.. Jo varit på net on net & mediamarkt och köpt nya högtalare till dator, en bluray dvd (passade tydligen inte att kolla på dvd filmer via vårt ps3 för Magnus ;-) köpte även skilda världar, Ronny o Ragge och transformen 3 .. De va de :-p


Steve Jobs !

Va nog lite trött under förra inlägget,
Steve Jobs , hette han naturligtvis=p
så nu va de tillrättat :)

Nu är Joanna på väg hit :D älskade brorsdotter <3


Steven Job - Teknikens Gud !!

Klockan är 5:36 å jag ligger vaken i sängen....suck... Vaknade 5:09 och kan inte somna om.. Dagen/natten då man verkligen behöver sova, julafton har ju en tendens att bli en väldigt lång och intensiv dag :) me like !
Fick en tidig julklapp, inte för tidig fick den allt 24 december, dock runt 1:30 kanske men ändå på julafton ;) hur som helst, fick en IPad ! :D hur glad som helst !! Trodde inte att jag skulle ha någon användning för den, men åååå herregud, hur klarade jag mig utan den??? Så jäkla praktisk o vilken grej !! Steven Job - teknikens Gud !!!

Nu ska jag försöka somna om lite =/
Får hoppas på några timmars sömn iallafall..

Natti..

Ååå GOOO JUL !!


Färdig undersköterska !

Blev klar med min utbildning igår, klar undersköterska ! :D
Men missade firandet med mina klasskompisar igår pga att min rygg inte skulle klara av det.. KUL !!! Nått man har kämpat för i 1,5 år så måste man avstå sista natten med gänget... Tråkigt som fan !
Har en sån där "hata graviditeten dag" idag..Hatar precis ALLT som har med den att göra.. Självklart inte själva bebisen, den älskar jag obeskrivligt mycket..
Men allt som hör till, Vill bara plocka ut bebis nu..
Ååå inte bra dag..
Får väl se när jag känner för att uppdatera nästa gång..........

Lucia :)

Denna dagen började inte bra.. Vaknade 11:30 (!!) :O Kommer inte ens ihåg när jag sov så länge senast.. Men det var skönt..
Gick ut med vovven direkt (fick väcka henne) Sen gick jag bort och handlade, även fast jag vet att jag inte klarar av att handla allt för tunga grejer så kom jag där ifrån med bla 3 liter mjölk 1 liter saft & juice + massa massa andra saker.. Blir så trött på mig själv.. Nu värker ryggen ännu mera, höll på att börja grina när jag gick hem från affären, kändes som att ryggen skulle gå av på mitten.. Direkt när jag kommer innanför dörren hemma så släpper jag ner påsarna och sätter mig på golvet och börjar storböla, vet inte riktigt vad som hände men tårarna bara rann o rann och ryggen smärtade ännu mera..
Hur som helst, käkade frukost och satt igång en tvätt & diskmaskin.. Nu är det ca 1 timma kvar innan jag ska hänga denna elendiga tvätt..
Nu måste Magnus blir frisk !
(Han ville gå med bort o handla, men jag sa nej för att han e sjuk. Han har även sagt att han ska hänga tvätten men det får han inte, allt blir så skrynkligt när han gör det.. Så egentligen är de inte så synd om mig.. Nekar faktiskt den hjälpen jag får)
Men idag är det Lucia.. Firar man egentligen lucia då man inte har några barn? Ser bilder på min facebook hur mina vänner har satt på sina barn tomtekläder, luciaklänningar, pepparkaksgubbar. Hur gulligt som helst måste jag tillägga :D Men tror att det mest eller kanske bara rent av enbart de med barn som verkligen firar Lucia..
Hmm ska vi se vad jag ska fira min lucia med? hm, flygande jacob till middag. Sen slå in paket, långis med vovven runt nolhagaparken. Sen hem o dö i soffan resten av den kvällen.. så GLAD LUCIA, eller va man nu säger..

Leeedig

Ledig imorgon, åå så är det Lucia med :)
Dock är älsklingen fortfarande sjuk så han är oxå hemma imorgon, lite tur i oturen faktiskt..
Tänk va mysigt det kommer vara nästa år runt denna tiden.. En liten knodd på 9 månader som kryper omkring i julstöket :) ååå vad jag längtar..
Och nu åter igen till detta eviga gnällandet från mig..
Ni vänner som inte visar ert intresse nu kan glömma oss totalt även när bebisen har kommit..
Och det är ingen idé att komma smörandes nu, Har sett allt för mycket av eran stil :D

Skolan

Helt ovärt för mig att åka till skolan idag.. åka från alingsås en resetid på ca 40 min ENKEL väg till skolan för att ha 1 timmas lektion och sen tillbaka hem.. Fast jag och min bästaste vän Therese tog oss en fika och köpte massa julklappar, tydligen har Magnus varit riktigt snäll i år ;)
Är nog världens lyckligaste människa tror jag, livet är helt underbart :-D
Har den bästa familjen man kan tänka mig,
Mina underbara vänner är guds svar på änglar,
Min pojkvän ska vi inte tala om, FAN vad underbar han är ! Utan honom skulle min värld aldrig gå runt !
Och snart kommer även våran lilla knoddis <3
Åå nu ska jag kurra ner mig i soffan hos min sjukling och bara mysa ! <3
xoxo


v 25

Bebisen

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

 

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

 

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

 

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

 

Du

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

 

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

 

Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.

Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.

 

 

 


Dagen efter glöggkvällen :)

Va en jättetrevlig kväll igår..

Jag drack naturligtvis min älskade 0%-iga glögg, köpt på bolaget.. Vi blev bjudna på julmat och glögg (de som inte drack alkoholfritt) 
Efter maten va de dax för paketleken :) Vi hade köpt 2 st magnet spel - Fia med knuff och nått mera, 1 pussel & ett ängla spel med muminfigurerna (som jag sa att jag skulle slåss om att få med mig hem igen :) ) .. Vi vann 3 st ljuslycktor, en chokladask(fick an Anna), ett kom ihåg block att ha på kylskåpet (Fick av Lena <3 ) och givetvis mitt kära mumiun-änglaspel :D

 

Nu ligger älsklingen sjuk i soffan :( Får pyssla om honom lite idag känner jag, så som han ställer upp för mig under denna graviditet.. masserar både rygg och fötter varje kväll, så nu är det hans tur att få känna sig bortskämd lite :)


Glöggkväll. :)

Ja, då va det dax för årets första glögg :)
Inhandlade lite klappar tidigare idag, var även inne på bolaget och köpte helt alkoholfri glögg..
Rärr sjukt ändå, det finns ingen glögg 0,0% i vanliga mataffärer, men de finns på bolaget.. Måste alltså visa leg och vara över 20 för att köpa helt alkoholfritt.. jaja .. jag fick min kära glögg ändå :D

Redovisning

Som ni märker så är jag inte jättebra på att uppdatera just nu.. Varit mycket runt omkring faktiskt..
Bebis har börjat sparka på allvar nu :D Så underbart, nu kan tillomed man känna det utanför magen.. Det betyder ju så otroligt mycket för Magnus att han kan känna det. Jag har ju märt att någonting har varit i magen i 25 veckor.. Inte han, han ser ju bara hur jag blir störra, gnäller om ryggvärk m.m ;) aldrig det underbara jag faktiskt känt i magen.. Men nu kan han :) det puffar till då och då under handen på honom :)
Idag väckte bebis mig 05:06.. TACK !
en timma innan min klocka ska ringa för att väcka mig..
Men det gjorde inte så mycket, för magnus skulle gå upp 05:20 men när jag var vaken så låg han kvar till 35.. En riktigt mysmorgon :) Dock lovade jag att jag kunde ta ut hunden innan jag började.. Hur tänkte jag där? ;)
Idag är det redovisning i skolan.. jag tessan o johanna har skrivit en arbete om alkoholmissbruk.. Är sjukt nervös, hatar att redovisa inför folk.. man tycker ju att jag borde ha vant mig nu vid min klass efter 18 månader tillsammans.. men nej då.. inte det.. lika nervös för det ;)
Nu ska jag finslipa på det sista :)

När är det okej att falla?

Hur mycket ska en människa klara av innan det är okej att falla ihop?
Hela min värld har satts på prov under de 3 senaste veckorna.. Och jag undrar när det är okej att kunna falla..
Vart har de där stöttepelarna tagit vägen?
Joo, den ena har försvunnit och SKA aldrig mer få komma tillbaka nära inpå livet igen!!
Den andra verkar ha tagit avstånd, förr umgicks vi jämt ! en självklarhet varje helg istort sätt, men nu är det borta.. Fy fan vad det smärtar..! Känns liksom så fruktansvärt tomt...


Sen vill jag bara SKRIKA ut - Fy fan va du har gjort mig illa i alla år ! Nu är det färdigt ! Nu ska jag själv bli förälder.. Jag har inte tid ork eller kraft för ditt !! Du har gjort mig så jävla besviken !! Det är du som förlorar på detta, inte jag !!


Ni hör ju bara hur upp och ner allt är.. jaja skit samma..

RSS 2.0