2 februari 2012

Helt galet vad tiden går fort.. Känns som att det var igår som vi fick reda på graviditeten med det var i juli ( plussade 24 juli)
Jag mår kanon förutom ryggsmärtor då och då, men det hör liksom till.. Det finns ju dom som inte klarar av att gå upp ur sängen pga foglossningar.. eller de som får halsbränna eller att händerna donar bort..
Så jag är faktiskt väldigt lyckligt lottad, även om det har blivit en del gnäll från min sida.. De e klart, i vissa fall har det faktiskt varit rätt synd om mig, om jag får säga det själv :O ;)

Igår fick jag mig ett ryck på kvällen, började städa lägenheten, hann med en hel del.. istortsätt allt.. bäddade tillochmed bebis-sängen. (lite tidigt, jag vet) tvättade också upp väldigt mycket av alla bebiskläderna.. har tvättat 4 maskiner än så länge, och har ca 2 maskiner kvar så är alla kläderna upptvättade :D
Till helgen ska vi hälsa på hos storebror och även blivande gudfar :D Då hade vi även tänkt att köpa det allra sista inför bebisen, alltså en skötbädd, spjälsängsskydd & barnskyddet (bilbarnstolen)

Tog bilder på magen igår..
är idag i v32 (31+6)



Imorgon är det 7 vecor kvar tills bebis kommer.. 7 VECKOR.. Shit, vad har hänt med tiden ?!
Läängtar sååå mycket ! <3<3<3


xoxo

Barnmorskan

Om 3 timmars är det dax för ännu ett besök hos barnmorskan..
Min kropp är vääldigt trött idag.. Orkar knappt ta mig upp ur sängen för att gå på toaletten, och gravid som man är så blir det ett par toa-besök per dygn..
Vill ha ut lilla bebisen nu !
Fick kommentaren - hur kan du skaffa barn när du är såhär ung?
Jag tycker inte att 23 är super ungt.. Det är lite lagom för mig känner jag.. Tycker de e värre för dom som skaffar sitt första barn vid 35-40 års åldern.. Ur min syn är det lite gammal .. Alla tycker såklart olika.. Men jag vill inte vara närmare 60 när mitt barn kommer ta studenten..
Men sen har man i min familj alltid varit väldigt unga när dom blev föräldrar .. Min mormor o morfar var 21 / 23 när dom fick morbror. Mamma var 14 när hon fick storebror. Storebror & Anna var 20 / 17 när dom fick Joanna. Så jag är den som här väntat längst i min familj ;)

Men nu ska jag försöka vila lite till innan klockan tjuter 8:30 =/
Orkar inte idag :(

Början av gravidieten.. Saknar den lilla magen som inte va direkt ovägen haha..


Fredag 27 januari

Löööööning today ;)
Fast de e inget direkt speciellt denna månaden.. Har ju jobbat mindre och mindre nu för varje månad så i januari lyckades jag skrapa upp 17,5 timmar, men jobbade nyårsafton kväll... De ger 100% ;)
Idag tänker jag åka och mysa hemma hos min mamma, hon är barnvakt åt mina två yngsta brorsbarn, eller aa barnvakt vet jag ju inte om man kan kalla de, hon sa åt barnens mamma att hon ville ha dom fredag-söndag.. Mysigt !
Men iallafall, åka hem till mamma och äta middag och ha fredagsmys.. Många år sen vi planerade ett fredagsmys tillsammans hehe :) ser jättemycket fram emot det :)
Vaknade nästan som ett barn på julafton idag haha..
Ska ner till stan först och köpa ett pussel till Oliver (äldsta brorsbarnet, 6 år i April) ungen är ju sjukt grym på pussel :-O smarta unge .. Likadant han är grym på Iphonen , han lär mig hur man spelar olika spel... Haha.. Snutten :)
Xoxo

Torsdag 26 januari

Ännu en tidig morgon :(
Nu börjar jag bli riktigt irriterad på att vakna 5:30-6:00 VAAARJE dag !
Det gör att jag ligger i sängen till runt 9 och sen somnar om till 11-12 någon gång åå då är dagen helt borta typ :-(
Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra..
Kanske ska baka någonting, de va länge sen nu jag gjorde de..
Skriver mera sen....

Onsdag 25 januari

Herregud vad tiden går fort.
Ska vi se vad vi ska hitta på idag då..
Det lutar åt ett besök hos min älskade mormor, men får se.. De e rätt segt att åka kollektivt till Gråbo måste jag säga ;)
Om jag åker dit så lär det först bli en fika med bästa vännen :) och sedan middag hos mormor :)
Men som sagt, får se..

Det är rätt konstigt ändå, för ca 7 månader sen såg mitt liv helt annorlunda ut, ja hade precis blivit gravid och hade ett " litet gäng" som vi alltid umgicks med... Men under graviditeten har i stort sätt den samhörigheten försvunnit.. Riktigt tråkigt faktiskt.. Människor man har umgåtts med i över 4 år är bara borta.. Saknar dom !
Kanske bara e dax att inse att livet redan förändrats... Men när vi väl träffas känns allting som vanligt..

Fast under störta delen av graviditeten har jag förutom min familj haft bästaste Therese, om hon får räknas som utanför familj me tanke på att hon även är min sambos lillasyster (men hon är bara bäst ändå ! ) & självklart Erika <3


Har btw börjat kolla på en ny serie.. Känns lite som serien Ozzy gjorde för ett par år sen..
Hogan know best heter den.. Åå jag är heeeelt såld i den haha.. Så sjukt skön serie :-p

Nu börjar snart vakna med the voice..
De ska vi titta på, åå runt 8-8:30 lär vi somna om här.. ;)


Oxox


FöräldrarUtbildning

Idag lyckades jag få med älsklingen till FU, gav väl han lite dåligt samvete förra gången .. (stygt gjort)
Men iallafall denna gången var han med.. Nu insåg även han varför jag inte vill gå dit någon mera gång !
Det är så jääääääkla tråkigt..
Sitter i världens minsta lokal 10-15 pers (beroende på vilka blivande pappor som e med eller )
Barnmorskan som håller i de babblar på i ca 1,5 tim sedan e de paus för fika vi själva har fått ta med oss (bara en sån sak ! ) sen fortsätter hon och babblar i ca 1timma.. Sen får vi gå hem.. Åå de e sjukt tråååååkigt!!
Skönt att de e ett uppehåll nu på 14 dagar innan de är dax att gå dit igen.. Sista gången ... (7/2)
Idag är de iallafall bara 66 dagar kvar tills bebis kommer :D

Hard Work

De blev en jobbarhelg för mig trots allt..
Fast kände igår kväll när jag var på jobbet att en hel jobbhelg inte riktigt funkar för mig längre..
Runt 19 låg jag i en soffa på jobbet och i stort sätt grät pga att min rygg höll på att gå av kändes det som.. Så detta är nog den sista långhelgs jobbandet jag gör innan bebisen är här.. För detta håller inte längre.. Vården är en tungt jobb redan som det är... Att då vara gravid i vecka 31 gör de inte lättare..
Jaja, nu ska jag kladda på lite smink och sen gå ut till bilen.. Tuvängen here I come ... 7-15 !!
Ikväll blir det Tacos & bingo med min älskling, vårat söndagsmys får då inte rubbas ! ;)
Oxox

Maskrosbarn

Sitter i soffan å kollar på "Livet blir bättre" medan tårarna strömmar typ..
Jessica Andersson berättar som sin uppväxt med en alkoholist till mamma..
Hon är vad man kallar ett maskrosbarn.. Ett barn som har haft en svår uppväxt, men istället för att deppa ihop och låta livet äta upp än så vänder man det till sin fördel, ger sig fan på att man klarar sina mål och fixar dom !!


Jobba jobba jooooobba !

Min väckarklocka (bebis) väckte mig som vanligt strax innan 6 ;)
Idag väntas det lite jobb, dock bara 4 timmar men de kommer räcka för mig, min kropp kommer vara rätt slut efter de 4 timmarna .. Så 10-14 befinner jag mig hos mina älskade äldre människor :)
Imorgon blir det ännu mera jobb, fast då är det 15-21 som gäller..
Min rygg kommer vara DÖÖÖÖD på fredagen, kanske tom lördagen.. =/

Men jag ska inte klaga.. Jag måste ju arbeta för att kunna överleva, vägrar ju gå på föräldraledigheten INNAN bebisen är född.. Jag gillar inte riktigt att leva på bidrag, har aldrig behövt göra det .. Menar inte att de är fel att leva på bidrag absolut inte.. Men jag anser att det är alldeles för lätt att få bidrag i detta land ! Ska inte gå in mera på det. Då tappar jag humöret..

Hur som helst.. Efter min föräldrarkurs igår är jag inte lika rädd för förlossningen längre.. :D jag är fortfarande sjukt rädd.. Men samtidigt väldigt lugn då jag vet att även om jag ger upp under förlossningen så gör inte min kropp det.. Den vet exakt vad den ska göra och när den ska göra vad.. Superbra :) jag skulle i stort sätt kunna föda helt ensam ute i skogen, min kropp hade fixat det. Rent fysiskt.. Sen givetvis menar jag inte att jag ska föda ensam.. Men själva grejen..

Nu ska jag lägga mig ner lite till i sängen.. Klockan ringer om 20 minuter, då har jag snooze tid för 30 min innan ja måste upp.. Haha. Så planerar jag när jag sätter alarm på kvällen innan ;D


(ojojoj, ni får ursäkta.. Har ingen som helst röd tråd i detta.. Blev nog bara ett skriva för att skriva inlägg haha.. )

Oxox


( •jag & min minsta brorson Albin då nån vecka.. Idag e han 3, blir 4 i April.. Tiden går väldigt fort :) )


Föräldrarkurs.

Första dagen på föräldrarkursen idag då.. Jävla skit-tid den ligger på.. 14-16:30 det gör att min sambo som har ett jobb (!!!) inte kan följa med.. Vi måste ju priotera, ekonomin e liksom viktigast ..
Men ändå så jäkla tråkigt att dom inte kan ha den på morgonen eller kvällstid.. Så det finns möjlighet för båda föräldrarna att gå..
Hur som helst, jag ser absolut inte fram emot detta.. Jag är en sjukt blyg person när jag träffar nya människor, tänk att då behöva sitta helt ensam i en ny grupp med människor och diskutera det jag är mest rädd för just nu, förlossningen ! Och inget stöd alls av någon slags trygghet i mitt liv :(
För hoppas att det blir bra ändå.. Jag ska försöka ge det en chans iallafall.. Trivs jag inte så lägger jag ner det där...
Nu e de dax att sminka min, och sedan gå ut med vovven...
Xoxo

Jävla idioter !!

Hoppas att ni är nöjda du, ni som har skrämt upp mig ang förlossningen..
De spelar ingen roll om ni själva har gått igenom det eller inte, allt ni säger tas åt mig ..!
Det gör mig sjukt jävla rädd och jag vill verkligen inte mera.. Jag har enbart känns riktig stark jävla rädsla en gång i mitt liv, åå detta är andra gången, att såfort förlossnings-snacket drar igång så känner jag hur hjärtat börjar pumpa på extra fort och svetten börjar rinna..!
Ni kanske skrattar åt detta, för de är inte ni som ska gå igenom det.
Åå ni andra som inte skrämmer upp mig, to late! Idioterna hann före...
Nu är jag livrädd ju mer dagarna går hur värre blir det.. Vill absolut inte inte gå in i februari, och ännu mindre in i mars !
Så ska det ju verkligen inte vara, längtan efter mitt och Magnus egna barn har börjat förvandlas till ett stort skräck-senarium...
Tack för det era jävla idioter !!!!!

Måndag 16 januari

Bebisen s sömnrutiner börjar ta på mig nu. (jag vet att ni alla tänker - ; vänta bara" jajaja jag ska vänta, men sen har jag iallafall mitt barn i famnen ! )
Jag är super trött hela tiden. I vanligafall brukar bebis väcka mig runt 5:30-6:00 någongång, då är jag vaken ett par timmar tills bebisen somnar runt 10:00-10:30 sen brukar jag med somna om i någon timma..
Men idag väntas det besök hos barnmorskan 10:30 sen fika hemma hos Erika. Sen lär mig kropp vara heelt slut !
Mina fötter mår inte alltid helt 100 av när jag går för långt och fort..
Åå idag är det första gången min sambo inte ska med till bm, så då blir det en mysig promenad ner, de tar väl ca 30-40 minuter att gå i min takt jag håller just nu ;)
Skönt att Erika inte bor långt ifrån barnmorskemottagningen det blir lite som på vägen hem liksom.. Sen kommer jag gå å lägga mig för att sova direkt när jag kommer hem...

Jaja, nu ska jag krypa ner i sängen.. Två timmar kvar innan jag verkligen mååste gå upp, så nu tackar jag för mig för just nu..


Xoxo

Älskar vädret :)

Vaknade väääldigt sent idag, bebisen i magen ville ge sin mamma en liten sovmorgon, inte mig emot ;D Så spärrade upp ögonen11:20 ungefär.. Älsklingen serverade frukosten idag, 1 fralla med ost och skinka. Ok han hade gjort två var som jag i vanliga fall hade tryckt i mig utan problem, men sen ca 1 vecka tillbaka så har aptiten avtagit, eller inte själva aptiten.jag blir ju fortfarande hungrig och mitt hemska hunger-humör lever sig kvar än, men jag kan inte äta lika mycket.. Åå det tackar jag bebis för :D Till frukosten blev det en stor kanna vatten, tål ju inte mjölk längre och saft har blivit alldeles för sött för mig på sista tiden, så vatten är bra :) Hur som helst efter frukosten kände jag för en lång promenad med hunden. Pga min förkylning jag har legat i så har hennes promenader blivit drabbade :( men idag då, tog med mig sambon och vovven för att gå en lååååångis, men när vi kom utanför dörren började vovven darra minst lika mycket som vi..så promenaden slutade på ca 40 minuter istället.. Alltid nått :) Lite underligt ; när vi var hos bm den 19 dec så vägde jag __,_ och under denna snart månaden jag inte har varit där så hade jag sist jag vägde mig gått upp 3 kg, å så spräckte jag de taket jag själv hade satt upp, mer än så ville jag inte väga.. Dessa 3 kilona gjorde att jag helt o hållet slutade tänka på vad jag åt och hur mycket/lite jag rörde på mig.. Ställde mig iallafall på vågen igårkväll (varför?!) Det visade sig att jag har gått ner 2 av dessa 3 kilon :D GRAVID-LYCKAA !!! Nu ska jag försöka hitta ett gått recept på pasta m kyckling i en krämig vitlöks & chilisås.. Åå nu kurrar magen :) Vad blir det för middag hemma hos er idag? :) Xoxo

Fredag den 13e

Oturdagen? Kanske, kanske inte.. Jag tror inte direkt på sånt.. Nu är snart älsklingen hemma, då ska han in i duschen ska ska vi kolla klart på våran film vi hyrde förra veckan conan the barbarien eller va den nu heter, sen åker vi till mamsen och mormor :)

God Morgon :)

Nu till ett lite mer seriöst inlägg ..
Sitter i sängen och kollar på "vakna med the voice"
Hörde precis Johan svengborg (osäker på efternamnet) säga : - har ni inte börjar träna inför strandsemestern 2012 så är det läge att börja med det NU ! " kände i samma sekund hur ångesten började komma krypandes.. Jag e ju för sjutton gravid.. Jag kommer vara efter graviditets-fet i sommar.. Så måste de ju inte bli , men kommer absolut inte se tränad ut..
Varför är det sån hysteri om just träning och sommaren.. Är det meningen att vi ska leva under jättehårda krav hela året för att vi ska visa oss i badkläder några få gånger under den sk svenska sommaren?! Hmm..
Inte värt det..
Jag kommer sitta stolt, tjock och lycklig med min lilla dotter i famnen, på en filt i sommar på Åhus stranden (där sambons familj har sommarstuga ) och kolla på alla dem som går runt där med en vältränad kropp, och veta att jag har upplevt nått mycket finare än va deras kroppar är värda !!


Till de ja skulle komma till med detta inlägget..
Idag blir det en tripp hem till mamma, länge sen jag var där nu.. Ska dit o käka lite och krama om mormor <3 eftersom de idag är 9 år sen hon förlorade sin livskamrat och make.. Hon förlorade även sin egen livsglädje och viljan till att fortsätta , men mormor är en stark kvinna, den starkaste jag vet.. Hon kämpar, men fina lilla mormor !! Även en av mina bästa vänner <3

Nu ska jag försöka få bebisen att somna om i magen o vila mig en stund..


Xoxo


Rune "Moffa" Larsson

(inget intressant inlägg, skriver bara av mig .. ) Idag är det 9 år sen jag förlorade världen bästa morfar .. Det fanns bara 1 Moffa och det kommer aldrig kunna finnas en lika bra Moffa som han ! Det är rätt konstigt ändå, de flesta småbarnen säger ju Moffa. För de har lite svårt att få till R när de e små.. Men även när jag fick till mina R så förblev det Moffa för mig.. Just därför har jag väldigt svårt när andra lägger ordet Moffa på sig själva eller sin morfar.. För det har liksom en annan betydelse för mig.. Skit samma, som sagt 1 enda Moffa !! Min Moffa ..

Överkänslig mot mjölk?

Jag har varit lite lätt beroende av äpple sen en tid tillbaka i graviditeten.. Samtidigt som jag har börjat att älska mjölk, innan har jag bar kunnat dricka mjölk under måltid men under ett tag har jag nu kunnat dricka mjölk hela tiden 24/7 ..
Hur som helst..
Min mage började balla ur totalt, låg o vred mig i magsmärtor.. Så jag tänkte att jag börjar plock bort först frukten, eftersom för mycket frukt kan ställa till de för magen..
Men det fortsatte, tog så bort mjölken och allting slutade direkt.. Jag mådde toppen igen :D
Så igår tog jag mig en tallrik Corn flakes.. Kanske lite dumt, men jag va sugen på de, och eftersom jag inte har druckit mjölk på så länge så va de liksom upp till bevis om de verkligen va pga mjölken..
Åå de va de garanterat..

Så nu e de svart på vitt..
Ingen mera mjölk...


Sjuk..

Med min vanliga (o)tur så har jag åkt på en dunderförkylning .. Åå denna gången ingick ALLT, halsont, feber, snorig, ont i kroppen, sömnproblem & yr.. Sen en graviditet på det med, den får man inte glömma... Allt blir liksom lite jobbigare och lite tyngre när man blir sjuk då..
Fast de är ändå tur i oturen att förkylningen kom nu så när jag är inne i en period då allt i graviditeten flyter på bra.. De gör att ja utöver sjukdomen mår toppen bra..

Idag är det 80 dagar kvar (egentligen igår eftersom klockan e över midnatt)
Hur son helst, 80 dagar kvar till BF som är den 30 Mars.. På min halvsysters födelsedag :) 13 dagar efter min födelsedag.. Kan tänka mig att den dagen kommer gå åt till att prata om bebisen och alla förväntningar som alla i våra familjer har..

Joanna, min brorsdotter va här i går och hon är nog den som längtar mest efter lilla bebisen.. Hon säger hela tiden MIN bebis, pratar om namn, älskar att sitta o pilla i barnkläderna i så :)
Hon kommer definitivt bli världens bästa kusin till bebis & även gudmor :D


Är det någon mer som är/har varit gravid som har några tips om hur man kan lyckas sova bättre om nätterna?
Jag vet att de är ett problem som hör ihop med graviditeten, men någon kanske har ett knep som passade för just den personen :)



Åå jag har väl inte glömt säga att jag redan har en liten bebis ? ;)
Min älskade lilla Daisy <3


Åååå

Lördag idag då..
Varit en sväng i trollhättan eller aa de är ju en bit.. Hade hoppats på att få köpt en säng till bebis och kanske även ett skötbord men inte de nä.. Hittade inte någonting.. Inte ens en lite napp fanns det som vi ville ha.. Suck !

Så nu är vi tillbaka på ruta 1 igen..


Magnus va riktigt elak förut.. Jag försöker att inte trycka i min allt för mkt godis allt för ofta.. Åå igår åt vi godis hemma hos Acke och Michaela under våran spelkväll..
Men iallafall, Magnus vill hyra nån skitfilm, som jag sa nej till.. Då säger han, men om jag köper massa godis o gott till dig då..
Så nu har de varit de ända jag har tänkt på sen dess !! Åå va sugen jag är på godis nu !!

Åååååå !!
Nu ska jag ta mig ett äpple !!


V 28 (27+6) :D

Bebis kom ut nu ! <3


V 28 (27+6)

Magen ur mina ögon ..
(kolla fötterna haha)


6 januari 2011

Ja, då va de fredag idag och det betyder "bytdag" i graviditeten..
Så nu välkomnar vi vecka 29 :D
11 veckor to go ! LYCKA !!

Såhär känner jag mig;
Jag mår faktiskt väldigt bra just nu, har liksom en sån period då jag älskar att vara gravid. Älskar att få känna lilla bebisens sparkar.. Dock börjar ju magen stå ut rätt bra nu, men jag har lärt mig en teknik så att jag kan ta på mig mina skor, det som för ca 2 veckor sen kändes som en omöjlighet.. Men nu så :D
Nu när jag mår så bra så resulterar det även i att vovven får det bättre, långpromenader & busande hur mycket som helst på dagarna ;)
Jag blir lätt andfådd och varm för minsta lilla.. Men det hör ju till...

Nu ska jag äta lite frukost :)

Xoxo


Magont

Fy fan vilken natt..
Mått skit dåligt..
Vaknade runt 2:20 och varit vaken sen dess.. Kräkts 2 gånger och legat och vridit mig i smärtor..
Ååh så jäkla ont jag har haft i natt får mig att tänka på vilken smärta förlossningen måste ge.. Fy !!
Ingenting jag direkt ser fram emot kan jag ju säga ..
Men det är garanterat värt all smärta i världen..

Det är konstigt hur en människa kan vara så älskad när den inte ens är född än.. Åå längtar så att jag håller på att bli galen..

Nä nu ska jag kurra ner mig i soffan igen.. Skilda världar väntar...


Xoxo


Nyårsafton

Hade en riktigt bra kväll igår :-)
Vaknade runt 10:30 började krusa håret och dränkte de i glitterspray, sen väntades det jobb 13-21:30...

Älsklingen hämtade mig på jobbet, sen drog vi hem till Acke och Michaela för att vira 12-slaget.. Det va mycket trevligt :) satt och pratade, hela kvällen.. Länge sen jag skrattade så mycket :)

12-slaget kom och vi firade in det nya året med raketer och champagne (läs äpplecider) ..
Vovven satt på insidan och skakade värre än ett asplöv, men direkt efter att jag Magnus och dom andra kom in i huset så lugnade hon ner sig igen:)

Xoxo


RSS 2.0